Над фона на истински скок от 2 милиона електромобила, продадени на

...
Над фона на истински скок от 2 милиона електромобила, продадени на
Коментари Харесай

Ако сте беден: Франция ви дава ел.кола под наем за € 100 месечно

Над фона на същински скок от 2 милиона електрическия автомобил, продадени на територията на Европа през м.г., доста страни вкараха разнообразни обществени политики в помощ на жителите си с по-скромни приходи за достъп до електрически коли.

Франция е една от тях, като с нова стратегия от 1 януари президентът Еманюел Макрон извърши свое предизборно заричане. От Нова година така наречен „ обществен лизинг ” разрешава на най-скромните семейства да наемат електромобил, създаден във Франция или Европа, за 100 евро на месец. Малко по-скъпо костват по-големите, фамилни модели. Около 25 000 транспортни средства ще бъдат налични за наемане през тази година, а упоритостите са броя на електрическите коли, предопределение за фамилии със скромни приходи, да се усили до 100 000 през 2025 година

Условията са - да имате скромни приходи, да живеете във Франция и да се нуждаете се от кола, с цел да стигате до работа. Ако отговаряте на тях, може да се възползвате от правителствеата стратегия - наем на електромобил против 100 евро месечно. Офертата е непокътната за семейства, в чиято данъчна декларация годишният приход не надвишава 15 400 евро. Месечният наем зависи от модела на определения автомобил, а програмата цели да убеди най-бедните фамилии да изоставят колите с мотори с вътрешно горене.

„ Франция ще създава от ден на ден електрически коли и акумулатори, а задачата ни е да купувате от нас ”, акцентира френският президент.

Един от проблемите пред обществения лизинг са лимитираните налични ресурси от електрически коли. Над 80 000 души са декларирали предпочитание за субсидиран от страната електрически автомобил още в първите часове откакто онлайн платформата проработи. Системата обаче планува единствено към 20 000 транспортни средства за 2024 година, съобщи Нова тв.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР